2e leerjaar b

September

Eerste schooldag

De eerste schooldag was meteen geslaagd! we zitten in groepjes van 3 of 4 in de nieuwe klas. We hebben die dag heel veel informatie en boeken meegekregen. Op het einde van de dag maakten we naamkaartjes met letters uit kranten en tijdschriften.

Hoekenwerk

Elke vrijdag doen wij verschillende opdrachten tijdens hoekenwerk. We speelden spelletjes, herhaalden de leerstof van vorig jaar en we maakten een slinger met dominosteentjes.

Lessen

- We lazen terug samen de eerste woordjes. Het was terug even wennen maar na een tijdje lukte het wel.

- Wanneer we klaar zijn met de lessen, mogen we in het winkeltje spelen. Zo leren we ook ondertussen rekenen tot 20 ;-).

- We leerden werken met de meter. Welke objecten waren groter of kleiner dan 1 meter?

- Met water morsen konden we ook heel goed. We leerden welke objecten een inhoud hadden van meer of minder dan een liter. We maakten van de gelegenheid gebruik om daarna de banken schoon te maken ;-). 

- Tijdens de lessen W.O. speelden we situaties na 'wat te doen wanneer iemand gewond is'. 

- Tijdens de lessen W.O. bekeken we we plattegrond van onze klas. We voerden enkele opdrachtjes uit met een legomannetje.

- Tijdens de lessen W.O. leerden we niet enkel over onze klas maar ook wat we allemaal vinden in de hele school. We hielden een fotozoektocht door de hele school. We hebben alles plaatsen gevonden!

Muzische vorming

- Onze eerste les muvo was het liedje zingen 'ze kunnen zeggen wat ze willen'.

- Tijdens de les beweging kwamen wij tot rust tijdens de les yoga. We speelden piano op elkaars rug en genoten van de rustige muziek.

- Tijdens de lessen beeld knipten we vissen uit papier zonder ze eerst te tekenen! Dat was niet simpel maar het resultaat mag er zeker zijn. We hebben onszelf ook in 3D gemaakt met papier. 

- Tijdens de les drama moesten we het poetsprobleem van een hele vuile school oplossen. We kuisten met plezier op de leuke muziek!

- Onze eerste computerles was ook geslaagd. We leerden een woordzoeker maken. Achteraf speelden we online spelletjes.

Schoon schrift

In het tweede leerjaar leren we eindelijk de hoofdletters! We kennen ondertussen de letter i, f, n en m. Het was niet altijd gemakkelijk.

Teambuilding

In de eerste weken probeerden we uit hoe goed we als klas kunnen samenwerken. De ene opdracht verliep al wat vlotter dan de andere ;-). 

Vrij lezen

2 keer per week doen we aan vrij lezen. We kiezen een leuk plaatsje om ons boekje rustig te kunnen lezen. Hebben we een boekje uit, dan ponst de juf een ster uit onze leeskaart. Als we samen 10 leeskaarten hebben als klas, krijgen we een beloning!